adni18.com


In English  In Greek     

Q10

Στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 2007 στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε πως
«τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 θεωρούνται
ένα από τα τρία πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα του 20ου αιώνα,
που είναι σε θέση να εμπλουτίσουν τη ζωή και την υγειά εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη.»

Τα τελευταία χρόνια, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ, για τις εργασίες τους σε σχέση με την ανάπτυξη θεραπείας με χρήση του συνενζύμου Q10.
Οι προσπάθειές τους έκαναν δυνατή την ανάπτυξη συμπληρωμάτων συνενζύμου Q10, με δυνατότητα αναπλήρωσης της ανεπάρκειας του Q10 στο ανθρώπινο σώμα και διατήρησης της καλύτερης δυνατής απόδοσης στις λειτουργίες των κυττάρων του σώματός μας, καθώς εμείς μεγαλώνουμε.

Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, προτού εξελιχθεί το συνένζυμο Q10, το οξυγόνο ήταν τοξικό για τους ζωντανούς οργανισμούς στην επιφάνεια της Γης. Μετά την εμφάνιση του συνενζύμου Q10, οι διάφορες μορφές ζωής ήταν πλέον σε θέση να αναπνεύσουν το οξυγόνο. Όλα τα ζωντανά πλάσματα, φυτά, ζώα και άνθρωποι, διαθέτουν το συνένζυμο Q10.

Οι άνθρωποι πρέπει να διαθέτουν το συνένζυμο Q10 για να είναι σε θέση να προσλαμβάνουν το οξυγόνο στη ροή του αίματός τους και να παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται για τη ζωή. Το συνένζυμο Q10 είναι μια απόλυτα θεμελιώδης βιολογική απαίτηση για τη ζωή στη Γη. Χωρίς αυτό, δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε.

Για το λόγο αυτό, οι οργανισμοί μας αποτελούν «εργοστάσια» παραγωγής του συνενζύμου Q10. Μέχρι και λίγο μετα την εφηβία το σώμα μας παράγει φυσιολογικά τη βασική απαίτηση των 500mg κάθε μέρα. Μετά από αυτή την ηλικία, η ικανότητα του σώματός μας να παραγάγει το συνένζυμο Q10 μειώνεται σταδιακά μέχρι το θάνατό μας. Για τους ανθρώπους, αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας του «γήρατος».

Μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός μας υπάρχει ένας μηχανισμός που παράγει ενέργεια. Αυτοί οι μηχανισμοί καλούνται μιτοχόνδρια. Μπορείτε να τα φανταστείτε σαν μικροσκοπικές «μηχανές» με βιολογικά καύσιμα που αναφλέγονται από ένα είδος «αναφλεκτήρα». Αυτός ο «αναφλεκτήρας» είναι το συνένζυμο Q10.

Ή, φανταστείτε τα μιτοχόνδρια σαν μικροσκοπικές μπαταρίες: Όταν η ενέργειά τους απελευθερώνεται στο σύστημά σας και καταναλώνεται από το σώμα σας, οι «μπαταρίες» εξασθενούν και πρέπει να επαναφορτίζονται επανειλημμένως.

Το σώμα μας έχει 80.000.000.000.000 (80 τρισεκατομμύρια) κύτταρα, καθένα από τα οποία θα πρέπει διαρκώς να επαναφορτίζεται. Θα πρέπει να διαθέτουμε περίπου 500 χιλιοστόγραμμα (5 γραμμάρια) από το συνένζυμο Q10 κάθε ημέρα, για να διατηρούμε όλα τα κύτταρα του σώματός μας πλήρως ενεργά και επαναφορτισμένα.

Δίχως το συνένζυμο Q10, το σώμα μας δεν θα μπορούσε να παράγει την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Μέχρι περίπου την ηλικία των 20 ετών, ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει όλο το συνένζυμο Q10 που χρειάζεται για να διατηρεί τα κύτταρά μας ενεργά και επαναφορτισμένα. Μετά από αυτή την ηλικία, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η δυνατότητα του σώματός μας να παράγει το συνένζυμο Q10 ελαττώνεται. Όταν φθάσουμε στην ηλικία των 40 ετών, τα συστήματα του σώματός μας, εμφανίζουν περίπου 25% έλλειψη σε Q10, δηλαδή το σώμα μας παράγει τουλάχιστον 100mg λιγότερο συνένζυμο Q10, κάθε ημέρα, από αυτό που απαιτείται για να διατηρήσουμε όλα τα κύτταρά μας επαναφορτισμένα. Αυτό καλείται ανεπάρκεια του συνενζύμου Q10.


(Γράφημα: Ελάττωση του ρυθμού φυσικά παραγόμενου Q10 στον οργανισμό μας)

Φθάνοντας στην ηλικία των 50 ετών, ο οργανισμός μας παράγει 30 -35% λιγότερο Q10 από ότι όταν ήμασταν 20 και κατά την ηλικία των 60 ετών, η έλλειψη σε Q10 φτάνει περίπου στο 40% (μια ανεπάρκεια 200mg, ανά ημέρα) - ποσότητες που το σώμα μας αδυνατεί πλέον να παράγει με τις φυσιολογικές βιολογικές διαδικασίες των συστημάτων του.

Πρόσφατα, μικροβιολόγοι και άλλοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο αναπλήρωσης του συνενζύμου Q10 που ο οργανισμός μας αδυνατεί να παράγει καθώς μεγαλώνουμε. Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικής ποιότητας συμπληρώματα συνενζύμου Q10 που παρέχονται από εργαστήρια παραγωγής Q10 σε όλο τον κόσμο. Εντούτοις, ένα συμπλήρωμα συνενζύμου Q10 είναι σαφώς ανώτερο από τα υπόλοιπα. (ΔΕΊΤΕ: «Πώς να επιλέξω το καλύτερο συμπλήρωμα συνενζύμου Q10;»)

Ο ουσιαστικός στόχος των συμπληρωμάτων συνενζύμου Q10 είναι να επιτρέψουν τον εφοδιασμό του οργανισμού σας με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη αποδοτικότητα για τα όλα κύτταρα του σώματός σας. Τα οφέλη που αποκτώνται αποδίδονται παρακάτω σε τέσσερεις βασικές κατηγορίες:

Γενική καλή υγεία - Οφέλη που αφορούν, γενικά, τον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία, τις συνθήκες ή την κατάσταση της υγείας του

Θεραπευτικά οφέλη – Εφαρμογές του Q10 σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, εκτός από σοβαρές ασθένειες

Ιαματικά οφέλη - Ειδικές εφαρμογές για βοήθεια κατά την αποκατάσταση ή τον έλεγχο μιας ιδιαίτερης ασθένειας

Προληπτικά - Αναφερόμενες περιπτώσεις χρήσης των συμπληρωμάτων Q10 για συμμετοχή στην αποτροπή σοβαρών ασθενειών ή παθήσεων.

Παρά τις αρκετές εξαιρετικά ενθουσιώδεις αξιώσεις για τα οφέλη του Q10, η απάντηση είναι απλά: «ΟΧΙ το Q10 δεν είναι πανάκια για όλα τα προβλήματα υγείας». Προκειμένου να σας επιτρέψει να είσαστε κατάλληλα ενημερωμένοι, η ιστοσελίδα του HEART 2 HEART Health Club σας παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημα για το πώς τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 μπορούν να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές σας ανάγκες.

Τα υγιή κύτταρα του σώματός μας είναι η ίδια η πηγή της ζωής μας. Κάθε μέλος του σώματός μας και κάθε όργανό του - το δέρμα μας, οι μυς, τα νύχια μας και κάθε τρίχα του κεφαλιού μας - αποτελούνται από μικροσκοπικά κύτταρα. Έχοντας υγιή κύτταρα στο σώμα μας, που λειτουργούν με βέλτιστη αποδοτικότητα, απολαμβάνουμε πολλά οφέλη γενικότερα και ανεξάρτητα από την ηλικία, τις συνθήκες ή την κατάσταση υγείας μας. Ακολουθούν μερικά γενικά παραδείγματα:

·         Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – λιγότερα κρυολογήματα & ιώσεις, υψηλή αντίσταση σε ασθένειες και παθήσεις

·         Μέγιστη ενέργεια για τις καθημερινές μας ασχολίες & τις εντατικές μας δραστηριότητες

·         Καθαρό, υγιές δέρμα - αποβάλετε / αποτρέψτε ατέλειες, πιτυρίδα, σπίλους

·         Γερή, υγιής καρδιά - λιγότερη ευπάθεια στις καρδιακές παθήσεις ή την καρδιακή ανεπάρκεια

·         Υγιή & γερά νεφρά, εγκέφαλος, πνεύμονες, μυς και άλλα ζωτικά όργανα

·         Αντίσταση στη συσσώρευση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία του σώματός μας

·         Βέλτιστος ρυθμός μεταβολισμού, για τον έλεγχο του βάρους και τη σωστή πέψη

·         Ενισχυμένη αθλητική απόδοση

·         Ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης από ασθένειες, τραυματισμούς, κόπωση ή κατάχρηση οινοπνεύματος

·         Προσωπική αίσθηση γενικής ευεξίας & ευφορίας κάθε μέρα!

...Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα των οφελών που μπορεί να απολαύσει κανείς έχοντας υγιή κύτταρα στο σώμα του. Τα κύτταρα του σώματος που δεν λειτουργούν στη μέγιστη αποδοτικότητά τους, μπορεί να μειώσουν, να ελαχιστοποιήσουν ή να αποκλείσουν τα παραπάνω οφέλη. Η λήψη μέτρων για την αύξηση της υγιούς λειτουργίας των κυττάρων του σώματός σας, με τη χρήση ενός κορυφαίας ποιότητας συμπληρώματος συνενζύμου Q10, είναι μία συνετή επιλογή που σας προσφέρει ευεξία και αίσθηση ασφάλειας!

Διάφορες μελέτες έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ και αλλού, μερικές από τις οποίες δεν θεωρούνται επίσημα έγκυρες. Εντούτοις, πολλοί χρήστες του συνενζύμου Q10 και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτό, καθώς επιπλέον και διάφορες οργανώσεις υγείας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη έχουν καταγράψει σημαντική επιτυχία του συνενζύμου Q10 σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων:

Καρδιά Θεραπείες για βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία και αιματική κυκλοφορία σε άτομα με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, αδύναμο καρδιακό μυ (καρδιομυοπάθεια), υψηλή πίεση αίματος, αρρυθμίες, θωρακικό πόνο (στηθάγχη) ή την ασθένεια Raynaud. Μερικές εκθέσεις παρουσιάζουν ότι το συνένζυμο Q10 προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα από θρόμβωση.

Αντιοξειδωτικό Το συνένζυμο Q10 είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό (όπως οι βιταμίνες C & Ε), που βοηθά στην εξουδετέρωση των μορίων που προκαλούν καταστροφή στα κύτταρα του οργανισμού μας, γνωστά ως «ελεύθερες ρίζες». Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή της διαδικασίας φραξίματος των αρτηριών που προκαλείται από τη χοληστερόλη.

Έλεγχος βάρους Χάρη στις ιδιότητές του να αυξάνει το μεταβολισμό και να βελτιώνει την χημική ισορροπία και λειτουργία στο σώμα, το συνένζυμο Q10 χρησιμεύει συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους σε μερικούς ανθρώπους, όταν συνδυάζεται με κατάλληλη διατροφή και καθημερινή άσκηση.

Επιδερμίδα Πολλοί χρήστες του συνενζύμου Q10 αναφέρουν εκπληκτική βελτίωση στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας τους μετά από μερικές εβδομάδες, όπως: απαλή και πιο σφικτή χροιά της επιδερμίδας του προσώπου, μειωμένες κηλίδες (χέρια), μειωμένες ατέλειες στο δέρμα & διαταραχές (σπίλοι, ανώμαλο δέρμα, πιτυρίδα κλπ...) και υγιέστερο χρώμα δέρματος.

Άλλες αναφορές Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες αναφορές για τα οφέλη των συμπληρωμάτων συνενζύμου Q10, μερικές υποστηριζόμενες από ερευνητικές εργασίες και άλλες από τις προσωπικές δηλώσεις χρηστών συνενζύμου Q10 ή επαγγελματιών που ασχολούνται με αυτό:

  • Μερικές ανακαλύψεις παρουσιάζουν ότι το συνένζυμο Q10 βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την υπογλυκαιμία. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το συνένζυμο Q10 υποστηρίζουν ότι βοηθά σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος στους ασθενείς με διαβήτη. Εντούτοις, δεν υποστηρίζεται ότι αντικαθιστά την ανάγκη για φάρμακα κατά του διαβήτη.
  • Τα φάρμακα στατίνης μειώνουν τα επίπεδα συνενζύμου Q10 του σώματος (παράγοντες μείωσης της χοληστερίνης & άλλα φάρμακα, όπως τα: Lipitor, Pravochol, Zocor, Lescol, Lepur, Liporex, Zarator, Maxudin, Kymazol, Redusterol & άλλα). Για να διατηρηθεί ένα υγιές επίπεδο συνενζύμου Q10 στο σώμα, μια δόση συμπληρώματος 200mg ανά ημέρα ή περισσότερο μπορεί να είναι απαραίτητη στην καταπολέμηση αυτής της παρενέργειας των φαρμάκων.
  • Διάφορα κλινικά στοιχεία προτείνουν ότι το συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλλει αποτρέποντας / μειώνοντας την εκφυλιστική διαδικασία ή / και παρατείνοντας τη ζωή ασθενών με Alzheimer, ινομυαλγία, Parkinson, AIDS και ορισμένους τύπους καρκίνων.
  • Πολλές αναφορές δείχνουν ότι τα συμπληρώματα του συνενζύμου Q10 μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, να καταπολεμήσουν το χρόνιο σύνδρομο κόπωσης, να ανακουφίσουν από συμπτώματα αλλεργιών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Ο οργανισμός μας περιέχει κατά μέσο όρο σε κάθε σωματικό κύτταρο περίπου 1.500 μιτοχόνδρια, που ευνοούνται από τα συμπληρώματα Q10. Εντούτοις, τοπικά, οι αριθμοί ποικίλλουν στα διάφορα όργανα του σώματός μας. Η καρδιά βρίσκεται πρώτη στη λίστα με μέχρι 20.000 μιτοχόνδρια σε κάθε κύτταρο. Γι’ αυτόν τον λόγο, το συνένζυμο Q10 θεωρείται ιδιαίτερα ικανό ως θεραπευτική αγωγή σε καρδιακές παθήσεις ή απλά για τη διατήρηση μίας υγιούς καρδιάς. (Επίσης υψηλά επίπεδα Q10 συναντώνται στα νεφρά, το συκώτι, τους μυς, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και το θυρεοειδή.)

Ένας εκτενής όγκος τεκμηριωμένων στοιχείων έχει καθιερωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και παρουσιάζει αποφασιστικά ότι τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 ενισχύουν τον καρδιακό μυ. Πολλοί γιατροί στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και αλλού συνταγογραφούν τώρα τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 ως ενίσχυση στην πρόληψη των καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων.

Πολλοί καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί χορηγούν επίσης το συνένζυμο Q10 στους ασθενείς που ανακτούν από καρδιακά εμφράγματα, ώστε να βοηθήσει στην ανάρρωση και ενδυνάμωση της καρδιάς μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το συνένζυμο Q10 έχει αναφερθεί ως «παράγοντας αντιγήρανσης». Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι τα συμπληρώματα Q10 έδειξαν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην ενίσχυση της καρδιάς και άλλων ζωτικών οργάνων.

Μετά από λίγες εβδομάδες χρήσης του ιδιαίτερα υψηλής δραστικότητας Q10, πολλά μέλη του HEART to HEART παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στην χροιά της επιδερμίδας του προσώπου τους. Αυτό πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα μιας διόρθωσης στο σώμα, ώστε να δοθεί προτεραιότητα (ή να αναπροσαρμόσει τα ποσοστιαία επίπεδα) προς τα όργανα τα οποία παραλαμβάνουν συνεχώς μειωμένη ποσότητα του φυσικά παραγόμενου συνενζύμου Q10 αφού περάσουμε την ηλικία των 20 ετών.

Η κύρια λειτουργία της επιδερμίδας, του μεγαλύτερου οργάνου του σώματος, είναι να συγκρατεί τα υγρά του σώματος και να προλαμβάνει της εισβολή εξωτερικών παραγόντων. Το δέρμα μας μπορεί να συνεχίζει να εκτελεί αυτή τη λειτουργία, ακόμη και όταν εμφανίσει ρυτίδες, θαμπάδα και παραμορφώσεις! Με αυτό τον τρόπο, στα πιο ζωτικά όργανα του σώματός μας, όπως είναι η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος, το συκώτι κ.ά., μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στην παροχή του φυσικά παραγόμενου στο σώμα μας συνενζύμου Q10, ενώ άλλα, λιγότερο κρίσιμης σημασίας όργανα, όπως η επιδερμίδα, μπορεί να λαμβάνουν λιγότερο.

Όταν τα κύτταρα του σώματος γίνουν λιγότερο δραστήρια ως αποτέλεσμα της μειωμένης προμήθειας Q10, μπορεί να μετατραπούν σε αποθήκες τοξικών καταλοίπων που εισέρχονται στο σώμα και δεν απομακρύνονται από το λυμφατικό σύστημα.* Καθώς αυτά τα κύτταρα αποκαθίστανται από το ειδικά επιλεγμένο από μας συμπλήρωμα συνενζύμου Q10, μπορούν τελικά να αποβάλουν τις τοξίνες αυτές και να αποκτήσουν μια νέα ζωή.

Μόλις συμβεί αυτό αρχίζουμε να φαινόμαστε νεότεροι. Η χροιά της επιδερμίδας του προσώπου μας γίνεται ομαλότερη και πιο σφικτή σε μικρό μόνο χρονικό διάστημα! Με την πάροδο του χρόνου, κάποιοι χρήστες του υψηλής δραστικότητας Q10 φαίνονται χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

*(Σταδιακή συσσώρευση τοξικών καταλοίπων στα κύτταρα του σώματος είναι γνωστό ότι αποτελεί αρχικό στάδιο της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων!)

Η δική μας πηγή του 100% καθαρού και φυσικού συνενζύμου Q10 είναι ένα απολύτως ασφαλές διατροφικό συμπλήρωμα. Είναι βιολογικά ταυτόσημο με το Q10 που παράγεται φυσικά από το σώμα μας κάθε μέρα. Ορισμένες προσωρινές παρενέργειες, όπως ναυτία (αν και σπάνια) έχουν αναφερθεί από άτομα που έκαναν υπερβολική λήψη (πάνω από 200mg ημερησίως) των κάψουλων συνενζύμου Q10. Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις έχουν αναφερθεί να είναι ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες. Έχει προταθεί, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή βαρφαρίνης να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, πριν από τη χρήση συμπληρωμάτων Q10. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι αυτό το ισχυρής δραστικότητας Q10 αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα, καθώς είναι ένα αντίγραφο του υπάρχοντος στο σώμα, φυσικού Q10. Ως εκ τούτου, είναι πιθανότερη η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής θεραπείας, σε ορισμένες περιπτώσεις χρήσης του.

Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ευρώπη συνταγογραφούν σήμερα, όλο και συχνότερα, συμπληρώματα συνενζύμου Q10 στους ασθενείς τους. Αυτοί είναι συνήθως γιατροί που έχουν καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να πληροφορηθούν σχετικά με τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματα του συνενζύμου Q10. Αν ο δικός σας γιατρός δεν έχει αποκτήσει αυτή την ειδική γνώση, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να σας δώσει σωστή και επαγγελματική άποψη σχετικά με τη χρήση του.

Η ειδησεογραφία συνέχισε λέγοντας ότι «το συνένζυμο Q10 ανακαλύφθηκε από τον Dr. Fred Crane, M.D., του Πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ το 1957 και λίγα χρόνια αργότερα ο Dr. Karl Folkens, Ph.D., κατάφερε να το παράγει σε συνθετική μορφή, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα.»

«Ο λόγος για τον οποίο ήταν σχεδόν άγνωστο στην ευρύτερη ιατρική κοινότητα είναι ότι, ως βιολογική ουσία στερείται του αντίστοιχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας και, συνεπώς, παραμένει ανεκμετάλλευτη από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα είναι ευρέως διαθέσιμο, χάρη στους Ιάπωνες επιστήμονες, μέσω των οποίων η παραγωγή συμπληρωμάτων συνενζύμου Q10 έγινε πραγματικότητα.»

«Το άσθμα, η ελκώδης κολίτιδα, η περιοδοντική νόσος, η ινομυαλγία, η κίρρωση του ήπατος, οι δερματικές παθήσεις, ο καταρράκτης, και η πρόωρη γήρανση είναι προβλήματα υγείας που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση του συνενζύμου Q10. Ο Dr. Cliff Shults, M.D., του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανέφερε αντιπροσωπευτικά ότι εφαρμογή υψηλής δοσολογίας του συνενζύμου Q10 μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς της νόσου του Parkinson. Ο Dr. Flint Beal, M.D., από το Πανεπιστήμιο του Κόρνελ στις ΗΠΑ, αναφέρει πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη λήψη του συνενζύμου Q10 από ασθενείς που έπασχαν από τη νόσο του Huntington.»

«Καλά νέα για τους διαβητικούς αναγγέλθηκαν από τους γιατρούς Choon Nam, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και Janatha Hadgson, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Και οι δύο αναφέρονται στο γεγονός ότι το συνένζυμο Q10 βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα των διαβητικών.»

«Σε ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση, το συνένζυμο Q10 βοήθησε στη βελτίωση της ενδοθηλιακής λειτουργίας, κατευνάζοντας και διαστέλλοντας τις αρτηρίες, ώστε η αρτηριακή πίεση να καταφέρει να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Άλλες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Λονδίνου, αποκάλυψαν τη χρησιμότητα του συνενζύμου Q10 στην περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας που προκαλεί περιφερική διακοπή, στο χρόνο ανάρρωσης από καρδιακή προσβολή, και στην ανακούφιση της στηθάγχης.»

«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με ενδείξεις για τα αίτια της μείωσης η / και της καταστροφής του συνενζύμου Q10 στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, ήρθαν στο φως οι πληροφορίες που ακολουθούν: το 1990, (σχετικά με την US Patent 4929437), οι Merck & Co. απέδειξαν ότι, φάρμακα που περιέχουν στατίνη μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στο συκώτι. Αυτή η καταστροφή συμβαίνει καθώς τα φάρμακα καταστρέφουν το υπάρχον συνένζυμο Q10.»

«Κατά το ίδιο έτος, ο αποδέκτης του Βραβείου Νόμπελ Dr. Michael S. Brown, M.D., απέδειξε ότι τα φάρμακα στατίνης καταστρέφουν το υπάρχον (φυσικά παραγόμενο) συνένζυμο Q10 και προκαλούν μυϊκούς πόνους, αδυναμία και μυοπάθεια. Τα φάρμακα που είναι γνωστό ότι αποτελούν ανταγωνιστές για το φυσικά παραγόμενο συνένζυμο Q10, όπως δήλωσε ο Dr. Peter Langsjoen, M.D., είναι τα Lipitor, Zocor, Pravachol, Lestol και Mevacor. «Το πρόβλημα μπορεί να βελτιωθεί εάν ο ασθενής χρησιμοποιεί συμπληρώματα συνενζύμου Q10», συμπλήρωσε.»

«Μια ενθαρρυντική είδηση που προέκυψε από τη διεθνή αυτή συνάντηση στο Λονδίνο ήταν η δήλωση της Dr. Julian Whitaker, M.D., ότι απαίτησε νομικά από το FDA (US Food & Drug Administration) να περιλαμβάνεται κάποια σημείωση στα ανωτέρω φάρμακα, στην οποία να αναφέρεται ότι εμποδίζουν την παραγωγή του συνενζύμου Q10 και θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο. Οι κίνδυνοι αυτοί περιλαμβάνουν πιθανά ηπατικά προβλήματα, μυοπάθεια, καρδιοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια.»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρούσα ιστοσελίδα δεν έχει σαν στόχο της την παροχή ιατρικών συμβουλών. Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται προέρχονται από ανεξάρτητες αναφορές ερευνητικών εργαστηρίων, δηλώσεις και δημοσιεύσεις ιατρικών οργανισμών και οργανώσεων υγείας, ποικίλα ιατρικά περιοδικά και περιοδικά για την υγεία, συμβούλους της Αυστραλιανής Κυβέρνησης και ενημερωτικό υλικό διαφόρων προϊόντων. Η ευσυνείδητη και έντονη προσπάθεια που έχει γίνει, διαβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ, προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και είναι ακριβείς και αληθείς στο περιεχόμενο, το γενικό πλαίσιο και τις λεπτομέρειές τους. Συνιστούμε έντονα, στα άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας και παθήσεις, να συμβουλεύονται αρμόδιους, καλά εκπαιδευμένους ιατρούς σχετικά με την αγωγή με συμπλήρωμα συνενζύμου Q10 και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.